Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Skoghall Dam A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Skoghall Dam
Fotboll
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 Hertzöga BK 1 1 0 0 3
2 IFK Skoghall 1 0 0 1 0

Match

Hertzöga BK

3 - 2
Ilanda
30 maj 2021
11:00

IFK Skoghall

Referat

Referat: Hertzöga BK - IFK Skoghall

Så fick vi äntligen tillåtelse attt spela match igen efter många månaders tränande... dock med passus att endast minstingarna i truppen fick spela , dvs -02 och yngre.
Vårt motståndarlag denna dag i Skåre får ses som en bra eller rent av mycket bra värdemätare då Hertzögas lag ofta spelar en teknisk och bollförande fotboll. Dessutom hade truppen inte mindre än fyra tjejer som spelar A- lagsfotboll på den övre halvan av divison 2 till vardags. Sen avgörs ju matcher rätt sällan på pappret så nu till verkligheten:

Riktigt kul (och även kanske lite förvånande för oss ledare vid sidan) så stod tjejerna upp väldigt bra och spelmässigt var egentligen båda halvlekarna helt jämna. Skoghall bjöd på fint passningsspel, de spelade ofta lugnt i trängda situationer och tjejerna spelade också smart och moget genom att vårda bollen. En förutsättning för att klara det mot ett starkt motståndarlag som HBK är att bollhållaren har många alternativ. Imponerande då att rörelsen fanns hos hela laget trots värmen. Visst, kanske tempot mattades av något i andra halvlek men även motståndarna blev tröttare. Offensivt bjöds vi bland annat på vändande spel, one touch-pass, djupledspass och nickmål på hörna! Försvarsmässigt kom tjejerna från Skoghall snabbt upp i rygg på motståndarna och fullföljde oftast närkampspelet fullt ut. Lägg till att hemjobbet oftast togs från samtliga och HBK fick inte så många tillfällen att ostörda vända upp och utmana Skoghall. De få gånger det hände fick vi se Herzögas vassa spel med snabba one-touch pass i vinklar som resultarde i att våra tjejer kom lite ur fas i markeringen och farligheter skapades. Precis som Skoghall, så har HBK insett att cut-backs in i straffområdet är ett giftigt anfallsvapen, något de skapade ett par gånger med ett av målen som följd.

Sammanfattningsvis fick vi se ett imponerande spel och grym inställning av våra tjejer som bådar gott inför seriepremiärerna kommande helg

Våra grymma unga damer denna soliga söndag i Skåre var:
Annie F, Astrid N, Elvira E, Hanna M, Joline W, Julia B, Lisa B, Maja B, Moa M, Moa O, Olivia W, Stina W, Tilda K, Tuva G, Wilma M

Resultat: HBK-IFK S: 3-2 (0-1)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Annie Fredriksson 1 0 0 0 0 0
Astrid Näfver 1 0 0 0 0 0
Elvira Eriksson 1 0 0 0 0 0
Hanna Melchert 1 0 0 0 0 0
Joline Wall 1 0 0 0 0 0
Julia Blomqvist 1 0 0 0 0 0
Lisa Buskqvist 1 0 0 0 0 0
Maja Belin 1 0 0 0 0 0
Moa Olsson 1 0 0 0 0 0
Olivia Wall 1 0 0 0 0 0
Stina Wåhlander 1 0 0 0 0 0
Tilda Karlsson 1 0 0 0 0 0
Tuva Grönstedt 1 0 0 0 0 0
Wilma Malmsten 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Moa Mill 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng